torsdag 25 december 2014

Juldagen har varit lång.

och gemytlig. OCH framför allt så har jag fått sova, det var länge sedan nu som jag sov en hel natt. Men här hos syrran är det tyst och lugnt och alla sover länge på morgonen. Jag tycker inte om det, men måste ju medge att det är skönt.
Vi var på en lång promenad och hälsade på mamma och åt med henne. Vi skrev även ett brev till hennes barndomskompis i New Jersey, Ragne. När jag är hos mamma så frågar jag alltid om släkten. Mamma berättar det hon kommer ihåg, men hon börjar vara trött och tycker nog att jag frågar för mycket. Vi har en bok hos mormor som vi fyller i vartefter som vi får veta nåt.
Efter långprommisen for vi till min morbror, min mors lillebror. Han har varit aktiv malmletare. Nu är han tyvärr ofälåt o går med kryckor. Men han visade stolt denna sten som han låtit slipa.

Solen var så fin idag, men litet märkligt med de lila prickarna :-D

Allmänt förekommande här är detta ekipage i litet olika utförande. Detta tycker jag är litet kul, och behövs säkert i år när det inte är så mycket snö: Jultomten får gå o leda sin ren.

Juldagskvällen brukar jag o syrran gå o lyssna på Psallite. Årets Sibelius´ Giv mig ej glans ej guld ej prakt var ingen fin version, det var ett minus. Konserterna avslutas alltid med Härlig är jorden. Mycket vackert.

Började studera kapitälen på kolonnerna. Är det joniska eller korintiska kapitäl? Men vackert är det.

Rimfrosten var vacker i kyrkans fönster. Och alla gick hem med litet mera frid i sina hjärtan. 

God fortsättning på helgen alla!

2 kommentarer: